column_martijn

Uit het hart

Wij ontvangen zo nu en dan mooie column input van creatieve schrijvers. Een van deze inzenders is Martijn die in de nabije toekomst ook onze studio gaat vergezellen voorzien van zijn beste plaatjes. Door persoonlijke omstandigheden heeft Martijn nu nog andere prioriteiten maar wij plaatsen wel alvast deze column die hij ons stuurde. In 2016 meer van Martijn als DJ. Tot die tijd wensen wij hem veel sterkte en vooral kracht toe in een zware periode.

Muziek

Er is geen mens op de wereld die het niet leuk vindt. Voor het ene gedeelte is het puur genieten, aan de andere kant is het pure emotie. Herinneringen die door muziek veelvoudig worden versterkt kent iedereen wel. Door genoemde aspecten is muziek ook vooral heel erg persoonlijk.

Het begint als heel klein mensje, peuters hebben al een voorkeur zoals je op diverse internetvideo’s kan zien. Een peuter die Bob Marley moet en zal horen, een peuter die rustig wordt van een metalband…

Maar iedereen heeft ook bepalende momenten in zijn of haar leven wanneer er een bepaalde kant in het muziekspectrum wordt afgeslagen. Deze momenten kunnen een hele bepalende factor in de rest van je leven zijn. Hier wordt je voorkeur gevormd en gesmeed. Een bezoek aan een feest of concert of de ontdekking van een artiest en het zoeken naar meer werk van diegene. En vergeet ook de kleine dingen niet. Muziek is overal om ons heen, je weet nooit wat je waar oppakt.

Één van die momenten voor mij was de release van de “Houseparty III” CD in 1992. En hier komen voor mij puur vermaak, pure emoties en pure herinneringen weer samen op een akoestisch kruispunt.

Qua vermaak, ik luister deze CD gemiddeld zo’n 3 keer per maand en ik geniet er nog steeds intens van. Qua emoties roept het nog steeds veel op, sommige perioden meer dan anderen. Qua herinneringen, elke keer als ik hem luister zit ik weer met die ouwe van me in de trein om de CD in de stad te kopen. Op de terugweg in de walkman gedaan en continu moeten antwoorden op de vraag “Wat vind je ervan?” en de discussie met m’n pa over die ene kant van de cassette (!!!) die voor 40% leeg was…

Dit moment is voor mij bepalend geweest. Als ik dit moment niet had gehad, ben ik er zeker van dat ik nooit zo met muziek was bezig geweest als ik tegenwoordig doe.

Martijn.

 

  • http://www.facebook.com/nijneman Michiel Pronk

    _0_ muziek is de spil in mijn leven, als de muziek ooit stopt, stopt mijn hart ook met spelen…

    Mooie en zeer herkenbare column

  • Renz

    Wat is dat toch met houseparty 3? Ik heb van de hele reeks ook daar de meest bijzondere herinneringen aan, precies zoals Martijn deze beschrijft. Mooie column, en voor wat het waard is, succes daar.

beatsessions.com essential dutch edm platform