dj_talk_marloes

Chicks with decks special

Het is alweer even geleden dat we de woensdag vulde met een Chicks with Decks special. Vandaag gaan we weer ouderwets in gesprek met een dame die van wanten weet, beatsessions.com sprak met DJ LoezLe.

Marloes, kan je vertellen hoe je in het wereldje van muziek bent gerold en wat daarin je grote drijfveer is geweest?

Ik heb altijd een grote passie gehad voor muziek, dit is vooral te danken aan mijn ouders die al zo lang als ik leef bij harmonie orkesten zitten. Het leek me altijd al leuk om te leren draaien of iets te doen met muziek en in januari 2013 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik bij een vriend gaan leren draaien op een midi controller. Ondertussen draai ik al weer een half jaar op vinyl en dit bevalt me erg goed. Er valt altijd wel weer iets te leren!

 
In je mixtape draai je vrij stevige dubstep- achtige sounds, kan je jouw muzieksmaak wat meer toelichten en waardoor kwam je er ooit mee in contact?

De dubstep die ik in mijn mix heb gebruikt is niet echt de mainstream dubstep die de meeste mensen kennen als ze in aanraking komen met dubstep. Het heeft een wat diepere en toch wat duistere sfeer. Toen ik het zelf voor het eerst hoorde vond ik het te rustig maar als je jezelf er wat meer in verdiept zal je merken dat er in deze soort dubstep veel meer gevoel zit.

Dubstep is natuurlijk niet het enige dat ik draai, ik draai alles wat ik leuk vind en de ene keer zal dat dubstep zijn en de andere keer DnB of zelfs Crossbreed.

Heb je podium ambitie, en zo ja, wat zijn je ervaringen daar mee tot nu toe?

Ja natuurlijk! Het is altijd leuk om het geen waar je hard voor geoefend hebt aan het publiek te laten horen. Het is natuurlijk ook een hele andere ervaring om op een feest te draaien in plaats van thuis. Ik heb wel een paar keer op feestjes mogen draaien en dat smaakte naar meer! Wel ben ik heel erg zenuwachtig voor een optreden omdat ik best wel bang ben om fouten te maken maar dat zal wel afnemen naarmate ik meer ervaring heb opgedaan met live performen.

Wat vind je van de inzet van onze vrouwelijke DJ’s in Nederland? Wie bewonder je, en waarom?

De vrouwelijke DJ’s die ik ken draaien allemaal zo vreselijk goed en ik vind dat er meer vrouwelijke DJ’s moeten komen. Voor Adi J heb ik veel respect, ik heb haar in 2012 voor het eerst ontmoet op een feest en zij is een grote inspiratie geweest voor mij om te gaan draaien. Nu kom ik haar regelmatig tegen op feesten en dan praten we altijd even en ik hoop in de toekomst ook een keer te mogen draaien met haar!

Hoe sta jij in de discussie van digitaal draaien versus vinyl?

Ik ben zelf begonnen met digitaal draaien en draai nu met vinyl. Iedereen moet natuurlijk gewoon doen wat’ie wil. Maar toch, laatst zag ik een gast draaien met een controller (in sync) en dacht ik even “sja, ik heb daar toch wel wat meer moeite voor moeten doen”. Ik zal ook niet zeggen dat ik altijd alleen maar met vinyl blijf draaien want soms is digitaal gewoon makkelijker, je hoeft niet zo’n zware platentas mee te nemen enkel een cd mapje of zelfs alleen maar een usb stick.

 
Welke tips geef je onze lezers die de stap naar het draaien willen maken?

Oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En natuurlijk niet opgeven!
Het is moeilijker dan het lijkt en ook al zeggen mensen tegen je dat je het niet kan, gewoon door blijven gaan. En ga als je de kans hebt vooral eerst draaien met vinyl, als je dat kan, lukt de rest je zeker ook wel!

Marloes bedankt voor je tijd, voor we gaan luisteren naar je laatste mix is het laatste woord aan jou.

Gewoon lekker mijn mixje luisteren en vergeet mij natuurlijk niet te volgen op Mixcloud en Facebook als je meer van mij wilt horen in de toekomst! En aanstaande maandag 21-04 draai ik op Benchmark sessions (UKBASSRADIO). Weet nog niet wat ik ga draaien dus dat blijft een verrassing.

O ja.. ik geef het interview-stokje door aan Adi J!

LoezLe – Promo Mix by Loezle on Mixcloud

beatsessions.com essential dutch edm platform