column_winning

Boobs & the Beat Vs. Beatsessions

Dik 9 maanden geleden ben ik begonnen met draaien. Met dank aan Beauty & the Beat heb ik een vliegende start van mijn DJ-carrière gehad. Als topless crowdsurfende vrouwelijke DJ werd ik binnen no time geboekt voor de meest onwaarschijnlijk vette gigs die je je maar kunt bedenken!

Not.

Het had niet veel gescheeld of ik was als DJ wel heel erg slecht van start gegaan. Alle begin is moeilijk. Zo vond ik het ook erg moeilijk om te beginnen met draaien voor publiek. En nu nog elke keer opnieuw vind ik dat eng. Alle meest voorkomende beginnersfoutjes heb ik hopelijk inmiddels al achter de rug. Voorluisteren met een fader open, de verkeerde plaat stoppen, een aprés-ski versie opzetten van 30 seconden of de Amsterdamse hitmedley draaien in een café waar de helft van de gasten uit Feyenoordfans bestaat, been there, done that. Waarschijnlijk kom ik nooit van die plankenkoorts af.

Het toeval wil dat ik nét begonnen was met draaien toen Beauty & the Beat voor het eerst op tv kwam. Naïef als ik ben, zat ik de eerste maandagavond stipt op tijd voor de tv om te kijken. Vooral om te leren eigenlijk. Ik was net begonnen met draaien, en eigenlijk waren voor mij alle tips welkom. Ik wist hoe ik de cd-spelers en mixer moest bedienen, maar van mixwerk had ik nog totaal geen kaas gegeten. In de hoop wat tips over beatmixen enzo mee te krijgen heb ik van de eerste aflevering eigenlijk maar één ding geleerd, namelijk dat je, wát er ook gebeurt, nóóit zomaar een USB-stick uit welk apparaat dan ook moet trekken. Duh. Dat wist ik nog niet. De eerste afleveringen waren al teleurstellend maar toen de dames zich met een “act” moesten gaan presenteren en als voorbeeld voor de dames een vrouwelijke topless DJ met twee wanna-be pornosterren kwam draaien, viel ik even van de draaitafel af. Dat déze act aan die meiden als voorbeeld werd gegeven. Hoe, kun je in godsnaam zó serieus genomen worden als vrouwelijke DJ? Tuurlijk. Het mannenoog wil ook wat. Maar laten we eerlijk zijn, na tien minuten heb je wel alles heen en weer zien bouncen, draai je je om, ga je aan de bar hangen en betaal je je blauw aan de drankjes als je niet al een paar tientjes entreegeld hebt neergeteld (een topless-act daar betaal je voor, logica van de ‘00’s… hoe minder kleding hoe duurder).

Sjeazy Pearl was wat mij betreft wel de terechte winnares van deze, verder niet serieus te nemen, contest. Overigens is deze mening wel gebaseerd op de paar fragmenten van het serieuze draaiwerk van de deelneemsters. Veel draaiwerk heb ik niet gezien. Alleen dat crowdsurfen gaat er bij mij niet helemaal in. Ik heb het laatst geprobeerd, maar mijn publiek snapte er niks van, en ik lag dus ook binnen twee tellen op de vloer en was, uiteraard, niet op tijd terug achter de draaitafel om mijn volgende plaat in te starten (note to self; áls je gaat crowdsurfen gewoon valsspelen en een lange mix opzetten). Het kan níet anders dan dat crowdsurfen gewoon geregiseerd was. Enfin. Ik heb het een keer geprobeerd in het kader van Try or Die, maar het was niet voor herhaling vatbaar. Op zoek naar een plek waar ik mijn ergernis over dit stereotyperende programma kon uiten, kwam ik op BNN’s Beauty & the Beat pagina uit, en uitgerekend dáár heb ik kennis gemaakt met Beatsessions. Inmiddels heb ik gelukkig een paar mensen leren kennen die me wél verder hebben kunnen helpen met leren DJ’en, waarvan ik gewoon mijn kleren mag aanhouden en áchter de DJ-booth mag blijven staan. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om af en toe een column voor Beatsessions te mogen schrijven. Of jullie met mijn column van vandaag ook blij zijn, is natuurlijk maar de vraag. Hierbij beloof ik dan ook dat het écht hierbij blijft…tenzij BNN het in haar hoofd haalt een nieuwe aflevering te willen gaan uitzenden, dan zie ik mij genoodzaakt hieraan deel te nemen
** vette knipoog **.

Moraal achter dit verhaal? Niets gebeurt zonder reden, zelfs niet het plaatsen van een “like” of bijdehante comment op Facebook.

Mea culpa BNN,
Muchos gracias Beatsessions,

M@non

 • Marthy

  Vrouwelijke topless DJ Act!!! Hulde aan de makers van dat programma! Wat n creativiteit 😉 en jij succes verder… Leuk geschreven!

  • M@non

   Thnx Marthy!

 • Edstar

  Ik heb ooit een profielfoto van jou gezien op deze website en schroom vooral niet om topless te gaan draaien. 😉

  • m@non

   haha, zolang ik niet met m’n boobies kan scratchen hou ik m’n bovenstukje nog even aan 😉 maar toch bedankt!

beatsessions.com essential dutch edm platform