nieuws_happy_2014

Beatsessions 2013/2014

2013, een jaar dat voor de een mogelijkheden bracht en voor de ander wellicht beperkingen. Een jaar dat zich in economisch zware tijden afspeelde en dat hebben we met ze’n allen ook behoorlijk kunnen voelen. Maar er is hoop!

De kaarten van 2014 liggen er goed voor, het economisch zware weer lijkt over te trekken en de banenmarkt laat voorzichtig aan ook gunstige cijfers zien. Daar worden we vrolijk van! Misschien is dit ook een mooi moment om eens een kijkje in de keuken van Beatsessions.com te geven, want geloof ons .. deze website brengt jou dagelijks toffe items, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Want wie zijn wij nou eigenlijk, en wat willen wij met dit muzikale web initiatief?

Beatsessions.com wordt primair gemaakt door Maurits, Marc en Marnix. Wij houden de ‘M’ graag in de groep zoals je merkt. Het concept Beatsessions dat wij voeren is een hobby, maar wel een hobby die wij broodnodig achten. Tijdens de aanloop naar Beatsessions.com wisten wij al dat de levensvatbaarheid minimaal was door goed te kijken naar de ‘concurrenten’. Het een na het andere DJ/producer/mix weblog stopte er mee. En dat is ook niet raar, het is veel werk en dat committent moet je wel kunnen waarmaken. Wij hebben ons daar ook goed in verslikt, maar dedicated bloggen is net als vroeg opstaan.. je went er aan.

En dus werken wij met veel liefde en plezier aan dit muzikale blog waarbij we met enige regelmaat ook dikke live(!) radio shows brengen met DJ’s van formaat. Misschien is dat ook wel onze drijfveer, want uiteindelijk zijn de liveshows de mooiste momenten die wij als crew ervaren met dit concept. En ‘de crew’ is een mooi bruggetje naar wat verdere toelichting;

Maurits
Deze gigant die samen met Marc een brother from another mother vormt, heeft zich in 2013 compleet de tandjes gewerkt. In zijn spaarzame vrije tijd schrijft Maurits blogs voor Beatsessions en is altijd aanwezig tijdens de liveshows als host en met momenten als ‘lastige muziek’-DJ. Per 2014 start Maurits als technicus in de heilige graal van de TV-studio’s. De Weekender, Chicks with Decks en menig geniale column komen uit zijn digitale pen. Ondanks het non-profit karakter van Beatsessions blijft Maurits als mede eigenaar zijn werk voor dit blog continueren. Voorzien van een laptop in trein, tram of metro zal je uit zijn hand nog heel veel nieuwe muziek leren ontdekken en dankbaar zijn voor de nuttige tips.

Marc
De doorzetter, want opgeven is voor mietjes! Na ruim een decade ‘DOTF’ verruilde hij zijn vertrouwde concept voor een samenwerking met Maurits in de vorm van Beatsessions. Als ICT projectmanager is ook Marc onderhevig aan een volle agenda en zet soms zijn sociale verplichtingen aan de kant om Beatsessions in de lucht te houden. Dit als columnist, blogger én host van de radio shows. Klein voordeel; met DOTF radio laat hij gelukkig nog regelmatig van zich horen, en daarmee lijkt dit muzikale stukje onkruid niet uitgeroeid te krijgen.

Marnix
Hoewel deze binaire alleskunner niet zichtbaar is op ons blog, is hij zo’n beetje volledig verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van de website. Marnix maakt naast zijn (60+ uur) werkweek standaard tijd vrij voor support en noodzakelijke aanpassingen. Ondankbaar werk, want jij als bezoeker van Beatsessions.com zal nooit merken dat wellicht hij de meeste uren maakt in tijden van technische crisis.

Gelukkig hebben we ook support uit andere hoeken. Columnisten als M@non en Nijneman wisten jou met de digitale pen schijnbaar goed te raken. Ook in 2014 mag je van deze kunstenaars weer de nodige hoogstandjes verwachten, beide ideologische prachtmensen maken nog wel eens wat mee en zijn nooit te beroerd om hen verhalen en ervaringen met jou te delen.

Ook DJ Vince, Stanton & friends alsmede Li-z zijn weer van de partij in 2014. En wat te denken van de mannen die ooit door DOTF radio in de kruiwagen kwamen te zitten; DJ’s Stylo en Maynor, ook zij blijven met enige regelmaat de verdiende staat van dienst bewijzen via onze liveshows.

Wat voor ons misschien nog wel de belangrijkste samenwerking vormt, is die met Tonecontrol. Want wees nou eerlijk, welk commercieel doordacht bedrijf schenkt haar equipment aan een non-profit concept waarbij de gun-factor wellicht de doorslaggevende factor vormt? Juist. Dat is in dit geval het bedrijf waar wij een diepe buiging voor maken; TONECONTROL.

Tonecontrol heeft wat ons betreft bewezen zich zeer bewust te zijn van de scene, waarin ook minder bekende dan wel minder prominente (underground oldschool) facetten steun mogen ontvangen. Dit is overigens geen vrijbriefje voor mogelijke sponsorships. Wij hebben 2 maanden lang met een slaapzak voor de deur gelegen.. overtref je dat, wellicht wil Tonecontrol je dan ook helpen.

Zo tegen het einde van het jaar, en zeg maar gerust hét einde van het jaar, gaan we nog even afknallen met wat jaar mixjes. En dat was goed zoeken! Helaas is Beat.nl gestopt met het faciliteren van livesetjes, en dus gaan wij vanuit pure nood deze functionaliteit toevoegen aan onze website in 2014 (met dank aan Marnix). Maar om toch nog even de pareltjes uit het geheel van veel zooi te plukken;

Bij deze de -Beatsessions approved- jaarmixen!

Maduk – Liquicity Yearmix 2013

Tooney Lunez – Yearmix 2013

Andrew Rayel – Yearmix 2013

Ofwel, in 2014 gaat Beatsessions.com keihard door! Wat wel goed is, is om te weten dat wij dit non-profit initiatief dagelijks met veel liefde en vooral veel aandacht en energie brengen. Waardering is daarin niet perse noodzakelijk maar wel prettig. Je waardering geef je ons door middel van een simpele LIKE..

Liefhebbers van equip, muziek, feestjes en beestjes .. wij zien elkaar snel weer. Maak wat mooi’s van je oudejaarsnacht en ga gezond en wel het nieuwe jaar tegemoet.

The Crew.

  • Rob

    Respect voor het harde werk, ik reageer ook weinig op deze site maar lees alles en dat ook zeker dagelijks.

  • Elwin

    De beste wensen Beatsessions!

  • Ilse

    Beste wensen alvast, komt er nog een radio show?

beatsessions.com essential dutch edm platform