nieuw_armin_cnn

Armin – Ones to watch

CNN laat ‘onze’ Armin van Buuren morgen in een aflevering van Ones to watch zijn mogelijke opvolgers aanwijzen. In dit nieuwe programma van de internationale nieuwszender, te zien in meer dan 200 landen en 286 miljoen huishoudens, schuiven ‘meesters’ de grote namen van de toekomst in kunst en cultuur naar voren.

De aflevering over Electronic Dance Music, ‘s werelds snelst groeiende muziekgenre waarin jaarlijks meer dan zes miljard dollar omgaat, draait om de keuzes van Van Buuren.

De 37-jarige dj schuift het Argentijnse duo Heatbeat en de MoldaviĆ«r DJ Andrew Rayel naar voren. “Zij hebben een eigen stijl. Ze kopiĆ«ren niemand, ook mij niet. De inspiratie komt van beide kanten. Deze jongens houden mij scherp.”

Van Buuren kijkt met gemengde gevoelens naar het afsluiten van zijn wereldtour Armin Only Intense World Tour op 6 december in eigen land in de Ziggo Dome. “Dat wordt best emotioneel. Tegelijk kijk ik er naar uit meer tijd met mijn kinderen te kunnen doorbrengen. Ik wil zoveel mogelijk samen met hen eten en ze naar bed brengen.”

De wereldster maakt zich zorgen om het gebruik van pillen op dancefeesten. Tijdens het Amsterdam Dance Event vielen drie doden, waarschijnlijk door vervuilde xtc. “Ik heb een wereldwijde campagne gevoerd om te onderstrepen dat het niet cool is laveloos op een feest te verschijnen. Zelf gebruik ik helemaal geen drugs. Dat er drie families verscheurd zijn door verdriet na het Amsterdam Dance Event, vind ik verschrikkelijk. Wel is het niet fair om het evenement de schuld te geven. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar het gebruik van deze drugs gaat soms echt te ver.”

Uitzendschema Ones to Watch:
Vrijdag 7 november om 1030 GMT en 1630 GMT
Zaterdag 8 november om 1430 GMT en 2030 GMT
Maandag 10 november om 0430 GMT en 0930 GMT
Dinsdag 11 november om 1030 GMT en 1730 GMT
Woensdag 12 november om 0430 GMT

beatsessions.com essential dutch edm platform