overig_videos_house

andere tijden: house

Met het mes op tafel, lingo, de dorpsdokter, het elfde uur, hoe is het toch met.. , adres onbekend, dochters + moeders en natuurlijk (moeten we het noemen, ja we doen het gewoon) BOER ZOEKT VROUW!

We hebben wat moeten slikken van de publieke omroep mensen. Maar er is hoop, er is hoop in andere tijden. Op kosten van de belastingbetaler dan nu toch eindelijk een lichtpuntje daar aan het einde van de tunnel. En nee het is niet BNN die het flikt, het zijn gewoon de VPRO en NTR die het verschil maken.

Een schamele 30 minuten (broadcast van zondag), we gaan het hebben over het ontstaan van House. Mazzeltje, want op die bewuste zondag had de EO de luiken natuurlijk dicht.

Get Microsoft Silverlight

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, maar deel je mening en jouw visie over het onstaan van house in de comments!

-instant update, Joost van Bellen is wakker en klapt uit de schoolbanken.

Wat heb ik me verschrikkelijk lopen ergeren aan Andere Tijden over de opkomst van dance en ecstasy. Er waren prachtige waarheidsgetrouwe verhalen van Hans Kuipers en Maz Weston, maar er kwam totale kul uit het hoofd van de HP journaliste. Het programma stond mede dankzij haar bol van de fouten. En als klap op de vuurpijl voelde het moralistische negatieve einde van deze aflevering alsof ik in 1991 een opruiend anti-house artikel in de Telegraaf las.
Ik had dat programma een stuk hoger ingeschat. Ik ben zo boos dat ik mijn ziekbed ben uitgekropen, twee paracetamol heb genomen en eens een flink op mijn laptop ben gaan rammen.

Even op een rijtje:

– House nam het niet over van de punkbeweging. Punkers had je nauwelijks in 1987/1988, dat was tien jaar eerder. In 1988 was het een subcultuurtje, niet meer, niet minder.

– In de clubs in 1987 danste je niet op The Cure en Joy Division, dat was vijf jaar eerder. Als je hip was danste op Terrence Trent D’Arby, Was Not Was, Michael Jackson’s ‘Bad’, LL Cool J, en retro op James Brown en andere ‘rare grooves’. En mainstream danste men op muziek voor de patatgeneratie, een veelal zielloos geluid waar je quasinonchalant op bewoog terwijl de meisjes de handtas voor hen op de dansvloer hadden geplaatst. Pepsi en Shirlie waren de bom op het Leidseplein.

– Het eerste housefeest in Nederland ‘Disco Hippies On Acid’ werd gegeven in The Bank op de Haarlemmerstraat in Amsterdam niet in de RoXY. Er zijn meerdere uitnodigingen geweest met plastic zakjes met daarin zoetjes. Zoetjes, je leest het goed, géén ecstasypillen zoals de kijker na het zien van deze geschiedvervalsing zal denken.

– MDMA / ecstasy was tenminste sinds 1985 al in Amsterdam te koop, niet pas in 1988. De Bhagwan introduceerde het en deelde het maar al te graag uit om zo meer volgelingen te krijgen. Daarom waren de sannyasins zo lief tegen elkaar, daarom neukten ze erop los met alles wat bewoog, daarom reed de grote bebaarde baas in een Rolls Royce, daarom wordt de beweging op Wikipedia omschreven als rebels, bevrijdend en paranoïde.

– XTC zou volgens Andere Tijden een hele donkere kant hebben: een onstabiel persoon pleegt zelfmoord na het twee jaar iedere dag gebruikt te hebben en, nog erger, pillenproducent ‘Robert’ verlaat Nederland en gaat wonen op een eiland in de Middellandse Zee. Als ik onstabiel ben en twee jaar lang iedere dag bietjes eet spring ik waarschijnlijk ook van een flat, en Mallorca (of waar hij ook mag wonen) lijkt mij niet het equivalent van de hel. Kom dan met échte feiten en niet dit soort amateurjournalistiek van lik-me-vestje.

En waarom die moraal over ecstasy? Die was gewoonweg niet nodig. Bij een programma over het levenslied en de Jordaan komt er toch ook geen zedenles over citroenjenever en alcoholisten die zelfmoord plegen? Waarom moet dance zelfs door omroepen als de VPRO en NTR in een kwaad daglicht gezet worden? En waarom word ik anno 2013 daar nog boos over? Ik ga een pil nemen en terug naar bed.

beatsessions.com essential dutch edm platform