Deejay_talk_PH

And the winner is…

Terwijl Amsterdam Dance Event in volle gang is, word vanavond bekend gemaakt wie de beste DJ ter wereld is. Sinds 1997 organiseert het Britse DJ Magazine de DJ top 100. Nu voor de tweede keer tijdens het ADE. Dit jaar is de uitreiking in Convention Factory, met DJ’s als Sander van Doorn, Hardwell, Arty en R3hab die de zaal mogen opwarmen waarna de grote winnaar zijn kunsten mag vertonen.

Het blijft een publieksprijs, de DJ Mag top 100. Populaire artiesten winnen het van de echte kunstenaars, beoordeeld door de massa. Natuurlijk zitten daar mensen tussen die weten waar ze over praten, maar het overgrote deel zal zijn stem uitbrengen op basis van een moment tijdens het stappen of door een gevoel tijdens het luisteren van een set. De eeuwenoude discussie over hoog- en laagcultuur, Henk en Ingrid tegen de elite.

Er zijn meer mensen die er zo over denken; de eerste tweet kwam van Maurice Fulton, een DJ/ producer uit Philadelphia: “#top100djs I’m voting for Paris Hilton”. Snel was de hashtag #voteparishiltontop100 geboren. Vrij grote namen als Joost van Bellen, Benny Rodrigues, Chocolate Puma, Funkagenda en Fedde le Grand verspreidden de oproep om Paris Hilton op nummer 1 te krijgen. Goed idee! Maar niet om Paris Hilton te bespotten.

Iedereen heeft wel meegekregen dat tijdens haar eerste optreden, een festival in Braziliƫ, er een geluidsman er aan te pas moest komen om het geluid in de zaal aan te krijgen. Gevalletje dom blondje? Ach, kan gebeuren toch? Stel je voor dat jouw eerste publieke DJ set op youtube komt, beoordeeld door miljoenen mensen.

Maar om iemand nou af te vallen door haar op de eerste positie te krijgen van ‘s werelds beste DJ’s? Nee, eerder genoemde tweets is een protest actie tegen DJ Mag top 100! Grootse helden als bijvoorbeeld Laurent Garnier en Aphex Twin om er een paar te noemen leggen het af tegen goede “marketing muziek”. Al jaren zijn de vrouwelijke DJ’s ondervertegenwoordigd, de echte skills worden ondergewaardeerd tegen over echte wereld sterren.

Waarom dan niet stemmen op Paris? Misschien is zij wel de grootste wereld ster! Let the best (wo)man win!

beatsessions.com essential dutch edm platform