nieuws_nightmare_kuip

A nightmare @ de kuip!

1992 Is het jaar geweest waarin Hardcore ontstond. Een aantal mensen in de toen opkomende housescene begonnen tracks te maken met hardere kicks en een hoger tempo. ‘A Nightmare at the Park’ was eind 1992 dus ook één van de eerste feesten die volledig om hardcore draaide!

Het feest in de legendarische club Parkzicht was een groot succes en direct werd er gezocht naar een grotere locatie! Deze kwam er in de vorm van de Energiehal. Wat daarna gebeurde is geschiedenis.

Nightmare groeide uit tot een wereldwijd begrip en is dit altijd gebleven. Legendarische edities in Ahoy, Hoek van Holland en op de Binnenmaas hebben nog helemaal niet zo lang geleden plaats gevonden. Nightmare heeft altijd aan de top van de Hardcore scene gestaan.

Het legendarische instituut Midtown was de schepper van Nightmare en misschien wel van de hele hardcore scene. Het was ook even schrikken toen ze bekend maakten te stoppen met hun werkzaamheden. De verkoop van muziek was altijd hun ‘core business’ en iedereen weet dat dit op den duur gewoon ophield. Het was voor Midtown een belangrijke kwestie dat Nightmare bewaard zou blijven en in goede handen zou komen. Die nieuwe organisatie heeft goed gezocht naar een locatie die een versterkende werking zal hebben op het bekendste hardcore concept ooit. De conclusie was dat Nightmare als eerste een outdoor wilde en het liefst in Rotterdam!

Ineens was het idee daar. Alles viel op zijn plek: Nightmare Outdoor gaat naar Kuip! Na overleg tussen de organisatie, het stadion en de gemeente groeide het enthousiasme bij iedereen en bij deze wordt het dan bekend gemaakt!

Nigtmare is altijd vooruitstrevend geweest en blijft niet hangen in het verleden. Zo gaat het deze keer weer gebeuren. De organisatie kijkt naar de toekomst en zal het dikker en beter dan ooit aanpakken. Vandaar ook Nightmare 2.0! De komende dagen en weken zal er meer bekend worden gemaakt en heel binnenkort kun je de line-up verwachten.

Kaarten zullen vanaf woensdag 19 maart verkrijgbaar zijn op www.nightmare.com, via Partyflock en bij alle Primera winkels in Nederland! Nightmare zal €44.95 gaan kosten maar voor de echte diehard fans zijn de eerste 1000 kaarten 34.95 en die zijn dus vanaf woensdag te krijgen. Wees er snel bij!

beatsessions.com essential dutch edm platform