AV_808

808

Over een maanden zal Arthur Baker zijn documentaire over de Roland TR-808 de wereld in helpen. Tijdens het International Music Summit in Ibiza delen bekende artiesten van het witte doek zijn of haar ervaringen met de bezoekers in de zaal.

Arthur Baker klinkt misschien onbekend maar heeft zijn sporen duidelijk verdient door producties te doen voor onder andere Afrika Bambaataa, New Order en Freeez. Omdat de 808 een gigantische invloed heeft gehad op hedendaagse elektronische muziek en hiphop, vond deze levende legende het tijd om daar een documentaire over te maken.

Nu 30 jaar na Planet Rock van Afrika Bambaataa (wat nooit echt een hit is geworden, maar wel wordt gezien als de grondlegger van elektronische dance en hiphop) is de docu dan klaar. Namen als Fatboy Slim, Paul Oakenfold, Todd Terry, New Order, A-Trak, Felix the Housecat, Soul Clap en vele anderen zullen hun zegje doen over wat de legendarische synth voor hen heeft betekend.

Een kleine teaser van Planet Rock & Other Tales of the 808:

Zodra deze documentaire stream-wise beschikbaar is tref je hier uiteraard een link, like daarom onze facebook pagina of volg onze twitter en wij houden jou up to date!

beatsessions.com essential dutch edm platform