Decay’s thoughts

Welkom bij de derde samenvatting van Beauty and the Beat, het meest besproken programma van 2013 wat mij betreft. In dit beruchte programma wordt gezocht naar een vrouwelijke top-dj die de status kan behalen van de next ( vrouwelijke ) Armin / Tiestö.

Ik geef mijn mening weer om een wat realistischer beeld te schetsen van het dj en producer ‘leven’, want zoals met de meeste onderwerpen in dit leven is niet alles zo zoet of mooi als het lijkt.

waarvan akte in deze column

Ik begin gelijk bij de eerste opdracht , de dames moeten een zaal opwarmen tijdens het feest van Dj Chuckie, Dirty Dutch. De stijl van Chuckie bestaat voornamelijk uit jumpstyle achtige house kicks en een lekker gevoel van kick some ass. Persoonlijk vind ik deze stijl best ok , maar ook erg leeg overkomen naar een paar vergelijkbare opvolgende nummers. De dames mogen echter deze stijl niet draaien , want ze mogen opwarmen. Dit is een oneervol klusje voor een dj , want je bereidt de zaal voor op de hoofd act van de avond. En waarbij dit bij concerten nog wel eens gebruikt wordt om een beginnend bandje voor te stellen aan het publiek , is er hier geen ruimte voor , want er wordt duidelijk aangegeven niet te hard en te snel te draaien en geen ” hits “. De dames bakten er allemaal wederom weinig van , met als face palm moment het stil vallen midden in een set.

Volgens Isis zijn er maar een paar dames werkelijk goed bezig geweest en dat vooral door hun plaat keuze. Verderop in het programma wordt nog even engels gebabbeld met miss nine ( er waren toch weinig vrouwelijk dj’s ? ) dit is van een zo’n slecht niveau dat je er gewoon van schrikt , ik wel tenminste. Ook het survival moment , slaat wederom nergens op. onder het mom van een echte dj is altijd top fit…(zijn ze atleten dan ? ) Ook opvallend is dat Valerio binnen 2 minuten een baard heeft laten groeien ( lekker subtiel dat knippen en plakken in afleveringen BNN ! )

Als laatste opdracht mogen de dames wederom een zaal opwarmen, en nu voor Tiestö , de nummer one dj of the world. Goed nu heeft hij die titel al een paar jaar niet meer maar vele mensen zien Tiestö nog steeds als een fenomeen. Dat hij vroeger begon met hardcore wordt stil gezwegen maar zijn trance verhaal wordt weer aangehaald. jubel de jubel :-p

Voor de opwarm opdracht is eigenlijk hetzelfde te vermelden als bij Chuckie. Het niveau is nergens echt hoog , en wederom weer een paar gigantische face palm momenten. Aan het einde van de opdrachten , moeten er weer dames wegstemt worden. Psiertje die bijna afgekraakt zou worden door Isis , vermeldt doodleuk dat ze door de Jackson five gekozen is als vaste dj. Nu kunnen mensen denken ‘wauw die is goed bezig’ maar op mij maakte ze meer de indruk van een op aandachtsgeil camera vrouwtje die koste wat het kost een ongezonde dosis van roem moet behalen in haar leven. Niet echt voor de muziek dus , maar meer voor de fame. En aangezien ze zelf opstapt wordt er niemand weggestemd.

Ondanks de matige kwaliteit ( op een enkeling na) gaan de dames nu naar het buitenland. Want ( sarcasme mode aan ) ze zijn Nederland natuurlijk al ontgroeit ( sarcasme mode uit). Deze cliffhanger zorgt er bij mij wel voor dat ik ze volgende keer graag op hun bek zie gaan, maar ik heb het idee dat er ook nog wel een paar verassingen in petto zijn voor ons. Het oordeel is wederom geveld , geen hoogvlieger deze aflevering. Meer dj opdrachten , was wel een pluspunt , maar als dat afgewisseld wordt met survival opdrachten , twijfel ik weer ernstig aan de redactie van dit programma.

Ik wil ook wel eens eindigen met een pluspunt : Sjeazy pearl is een verademing , tussen al die dames…ze is zichzelf en is als een van de weinigen echt bezig met de muziek en de passie die daarbij hoort. Ik hoop dan ook van harte dat zij dit debacle wint!

Decay

beatsessions.com essential dutch edm platform