nieuw_1992_is_4_u_2015

1992 is 4 you! festival line-up

Op zaterdag 23 mei brengt b2s een ode aan de Rotterdamse club historie met het nieuwe 1992 is 4 you! festival. Op het evenemententerrein in de Eendragtspolder, met fantastisch uitzicht op de skyline van Rotterdam, draaien de artiesten die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van House muziek in Nederland. Hierbij spelen de drie legendarische Rotterdamse clubs een hoofdrol, namelijk: Nighttown, Parkzicht en Carrera.

Nighttown
Het in 1988 opgerichte Nighttown heeft vele legendarische pop artiesten op haar bühne gehad, maar het was ook de plek waar pionier Ronald Molendijk de bezoekers op zaterdagavond kennis lieten maken met het fenomeen House wat eind 1988 overwaaide naar Nederland. Zijn zaterdagen met House waren zo succesvol dat Nighttown in 1997 besloot ook de vrijdagavond op te gaan vullen met deze sound. De destijds jonge Michel de Hey kreeg toen de kans op een eigen avond in de basementzaal. Michel heeft maar liefst 7,5 jaar samen met vele hedendaagse grootheden achter de draaitafels gestaan tijdens zijn ‘Future’ avonden. We keren terug naar de sfeer van toen met een mix van past, present en natuurlijk future met de voormalige residents en door hun geselecteerde gasten:

Ronald Molendijk
Michel de Hey
Benny Rodrigues
Secret Cinema
Joost van Bellen
Benny Royal
Jay Samuel
Remy

Parkzicht
De discotheek in het statige pand nabij de Euromast bestond al in de jaren 80 onder de naam Parkzicht. In 1989, met een nieuw management, kreeg Rob Janssen aka DJ Rob de mogelijkheid om op de vrijdagavond te experimenteren met het draaien van de opkomende Housemuziek. Samen met mede residents Stanton & Ricky da Dragon werd deze club de Bakermat van de underground house sound die later evolueerde tot Gabber & Hardcore. Parkzicht is niet alleen een legende, maar voor velen een way of life. We gaan terug naar het tijdperk 1989 tot 1996 met guest optredens die bij velen een blijvende herinnering hebben gecreëerd; Childeren of the house, live at Parkzicht.. here are.

Rob & MC Joe
Stanton
Joey Beltram Verenigde Staten
Digital Boy Italië
Ricky da Dragon
Parkneger
Yves Deruyter België
Ludie
Panic

Carrera
Na het sluiten van de Bluetiek-Inn, waar de veel te vroeg overleden Peter Slaghuis de vaste DJ was, opende Carrera in 1991 haar deuren in het pand aan de Karel Doormanstraat. In dit gigantische danspaleis brachten residents Koen (Groeneveld / Klubbheads) en Ron Matser (2 O’Clock Ron) met veel succes hun kenmerkende club geluid. Laatstgenoemde kreeg zijn bijnaam daar hij steevast om 2 uur s’nachts begon met draaien in Carrera. Na het Carrera tijdperk maakte Ron naam door het organiseren van feesten onder de naam Lunapark. Deze dag zullen Koen en 2 O’Clock Ron samen met de daar vaak geboekte gast dj’s het Carrera gevoel terug brengen; immers Carrera is not a place, it’s a feeling!

2 O’Clock Ron
Koen
Jean
Luciën Foort
Miss Monica
Alvredo
Sven van Hees België
Marcello

Tickets
Tickets voor 1992 is 4 you! festival zijn verkrijgbaar via de b2s ticketshop. Omdat 1992 inmiddels heel wat jaren geleden is, attenderen we je er op dat voor dit evenement een minimale leeftijd is vastgesteld van 21 jaar en ouder. Bij twijfel kan om legitimatie gevraagd worden, dus zorg dat je die bij je hebt. Voor meer informatie over 1992 is 4 you! festival check je deze website.

beatsessions.com essential dutch edm platform