nieuws_1_jaar

1 jaar Beatsessions

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de gebroeders Maurits en Marc besloten de domeinnaam Beatsessions.com vast te leggen. De een was verantwoordelijk voor het Rotterdamse “WOP soundsystem”, de ander voor D.O.T.F. (Defenders of the faith).

Terwijl juist op dat moment een aantal scene-gerelateerde blogs de deuren sloten dachten juist deze twee mannen een mooi initiatief te kunnen bieden. Leuk zo’n domeinnaam… maar het maken van een overzichtelijke website was nog best een pittige klus (thanks Marnix&Erin!). Gelukkig hadden beide mannen een verleden in grafisch ontwerpen en vooral hetzelfde idee/gevoel over “de te bouwen site”. Er werd een mooie studio in elkaar geknutseld voor het radiosegment van Beatsessions.com en (misschien wel het belangrijkste) er werd een dijk van een sponsor gevonden die vertrouwen had in het plan van aanpak: Tonecontrol.nl

Diverse columnisten kropen in de pen om mooie stukken te schrijven, gerenommeerde DJ’s uit binnen en buitenland bezochten de radiostudio en belangrijke heads-up met betrekking tot techniek, evenementen of artiesten druppelden steeds vaker binnen om vervolgens in blog-vorm op de site te verschijnen.

Zonder plezier in het werk kom je niet ver en dus bezochten Maurits en Marc diverse feestjes, brachten verslag uit vanaf Dancefair 2013 in de Jaarbeurs en maakten radioshow na show waar vooral het plezier (en drank) de boventoon voerde. Er werd ook aansluiting gevonden met techno labels Sticky Green en Stichting Umleitung waarbij als tegengeluid voor het hardere werk DJ Vince en DJ Sceletor de hardcore voor hun rekening namen en Marc, Maurits en Li-z de uitdaging vonden in de oldschool shows.

Zo nu en dan had Beatsessions een scoop te pakken. De reacties op het BNN programma “Beauty and the Beat” waren al niet denderend en dus besloot Beatsessions dit varkentje maar eens even goed te wassen. Als het idee dan toch is om vrouwelijke DJ’s een hart onder de riem te steken, doe het dan goed -zo dacht het team. En dus verscheen de eerste “Chicks with Decks special” waarbij Li-z door middel van een interview, fotosessie en mixtape het verschil maakte. Dit signaal werd direct opgepakt door Thunderdome Radio en toen begonnen de servers pas echt te roken. Twee dagen later koos BNN eieren voor haar geld en verplaatste het tijdslot van het programma om daarna snel van de buis te verdwijnen met het geflopte concept. -Geen dank-😉

Gastblogger Nijneman bewees als sentimentele oude zak prima te kunnen schrijven en leverde heel wat pareltjes van columns af. Ook Marc had genoeg frustratie over vroeger in de pen waarbij zijn Thunderdome column wederom voor rooksignalen uit de serverruimte zorgde. M@non leerde Beatsessions kennen door de BNN (anti) actie en schoof gezellig aan met haar twee wekelijkse (briljante) schrijfsels.

Maurits bleek als een vis in het water door de week mooi samen te vatten in zijn “Weekender” en verzorgde iedere woensdag de catchy plaatjes van vrouwelijke DJ-helden met zijn item “Chicks with Decks”.

Al met al een prachtig jaar Beatsessions.com waarbij het team uiteraard gezellig doorzet met leuke items en creatieve ideeën. Nu we de meeste festivals alweer achter de rug hebben start Beatsessions vanaf 16 augustus een nieuw radioseizoen. Sticky Green bijt het spits af en daarna zal DOTF radio een geweldige show verzorgen met onder andere bezoek uit de U.K. van DJ Smurf & friends.

Beatsessions.com bedankt alle trouwe bezoekers voor het getoonde vertrouwen in het concept!

Wil je als bezoeker optimaal op de hoogte blijven van last minute nieuws over feesten, streams enzovoorts? Like dan de Beatsessions Facebook Pagina! Kleine moeite, groot plezier.

Op naar het tweede jaar vol muziek, nieuws, radio en gezelligheid! We sluiten af met wat muzikale notes van de mannen en dames achter Beatsessions.com,

MARC

MAURITS

LI-Z

M@NON

Dussss

 • Edstar

  Gefeliciteerd Beatsessions top initiatief!

 • Tim Hoekstra

  Gefeliciteerd! Dat het tweede jaar net zo vet mag worden!

 • Renz

  Gefeliciflapstaard!

 • Vincent Visser

  Cheers mannen en dames ;)!

 • Pingback: Weekender | Beatsessions.com()

beatsessions.com essential dutch edm platform